Clearline Fusion

Clearline Fusion tar integrering av solenergi et stort steg videre.

Bakgrunnen for de integrerte panelene

I 2004 satt et team med innovative ingeniører og designere seg et mål om å lage et nytt type solcellesystem. De oppsøkte hjelp fra bygningsindustrien for definisjon og spesifikasjon på produktet, og innså fort at det ikke bare var kostander som holdt igjen solcelleteknologi fra markedet.

Utseende, holdbarhet og en lettvint installasjonsprosess var like viktig.

 

Resultat av dette samarbeidet ble lansert i 2007 etter nøye testing av produktet – både som et bygningsmateriale og som et energiproduserende produkt. På det tidspunktet var det ingen definerte standarder for holdbarhet, værbestandighet og sikkerhet for integrerte solceller og deres arbeid med å utvikle de ulike testene ble et grunnlag for å definere de nasjonale standardene for videre bruk i årene som fulgte.

I 2015 lanserte de Clearline Fusion, et takmontert PV system som utvider vår horisont når det gjelder integrerte solcellesystemer. Clearline Fusion etablerte seg som Storbritannias ledende integrerte solcellesystem og er førstevalget både for utbyggere og huseiere som ønsker å redusere strømkostnadene samtidig som et flott utseende oppnås.

 

Da våre samarbeidspartnere kunne begynne å tilby Clearline Fusion til sine kunder, ser vi at dette svært ofte er den foretrukne solcelleløsningen.

Med et integrert solcelleanlegg fra Clearline Fusion kombineres høy kvalitet og estetikk. Solcelle har aldri sett bedre ut!

 

Clearline Fusion solcellepaneler for takintegrering finnes i flere ulike typer og med ulik utgangseffekt.

Mono vs. Poly

Monokrystallinske (Sort)

Monokrystallinske silisiums baserte solcellepaneler blir skjært ut av en blokk med silisium som er grodd som ett enkelt krystall. Dette fører til en veldig dyp sort farge og samtidig god fargekvalitet, både på ett og samme panel, og mellom ulike panel. Cellene blir sammenkoblet med en sort bakgrunn og en sort ramme for å sette prikken over i-en når det gjelder utseende og finish. Tilgjengelig som 270W og 300W paneler.

Polykrystallinske (Sort)

Polykrystallinske silisiums baserte solcellepaneler blir skjært ut av en blokk med silisium som er laget av mange krystaller. Silisiumet er overflatebehandlet for å forbedre utseende og formørke fargen. Polypanelene vil allikevel se litt mer blå ut, men det ser fantastisk ut med en sort bakgrunn og sort ramme. Tilgjengelig som 270W panel.

Fordelene ved integrering

Et integrert solcelleanlegg erstatter tradisjonell takstein eller skifer, og monters rett på lekteverket. Dette gjør at ditt solcelleanlegg vil se mer ut som en del av taket ditt enn et skinnebasert system vil kunne gjøre.

Vedlikehold

Solcellepaneler har en estimert levetid på ca 30 år. Etter så mange år er det høyst sannsynlig at et taktekke vil kreve vedlikehold eller utskiftning. Siden et skinnebasert system er montert direkte på eksisterende tak, vil man måtte demontere hele solcelleanlegget før man kan skifte taket som ligger under. En jobb som var relativt enkel har blitt mye mer tidkrevende da det må involveres en elektriker eller solinstallatør og en vanlig stige må byttes ut med et komplett stillas. Med et integrert system så finnes det ikke takstein eller skifer under, så alt arbeid på taket kan utføres uten av solcelleanlegget må demonteres.

Installasjon

For nye tak eller ved utvidelser av eksisterende så krever forskriftene at all takstein må festes med clips eller spiker. Dette gjør det vanskeligere å montere et skinnebasert system i etterkant. Man må i tilfelle ødelegge flere av taksteinene for å komme til bæringen under slik at brakettene kan festet forsvarlig. Når man skal erstatte steinen som ble fjernet må det i tillegg tettes rundt.

 

Derimot kan takintegrerte panel installeres enkelt i et nytt tak. Solinstallatøren fester panelene og brakettene før takentreprenøren legger taktekking rundt.

 

Når man installerer et solcelleanlegg på et eksisterende tak, så er ofte et integrert anlegg kontra et skinnebasert ansett som mer arbeid. Imidlertid kan oppgaven med å forvitre rundt en rekke festekroker være tidkrevende. Fjerning av en stripe med takstein eller skifer tar ikke mye lenger tid, og gir ekstra takstein som passer perfekt til eventuelle fremtidige takreparasjoner.

Fugleproblematikk

Et skinnebasert anlegg som er montert over eksisterende tak gir et perfekt sted for fugler å tilbringe tiden sin. Dette kan høres ut som en fin løsning, men huseiere som har blitt invadert på denne måten har rapport en rekke ulemper inkludert støy og tilgrising av paneler og vegger nedenfor. En liten del av industrien har kommet med skinnebaserte systemer som er omringet av netting slik at fugler ikke skal trenge inn under anlegget, men dette reduserer utseende ytterligere.

 

Det er åpenbart at fuglereir under panelene vil redusere luftgjennomstrømningen og fører til økende driftstemperatur og dårligere produksjon.

Overoppheting

En god grunn for å velge et skinnebasert system kontra et integrert er at skinnebaserte anlegg vil ha tilgang til bedre ventilasjon og dermed også ha en lavere driftstemperatur. Siden utgangseffekten fra et solpanel reduseres ettersom temperaturen øker, så argumenteres det for at integrerte løsninger har en lavere effektproduksjon. Viridian Solar og forskere fra Cambridge Univeristy har studert dette nærmere. Rapporten avslører at effektreduksjonen var minimal, så lite som 3%.

 

Last ned databladet til Clearline Fusion ⟶

Hvorfor velge Clearline Fusion?

Ettersom solenergi nå vekker mer interesse, blir dets utseende stadig viktigere. Med Clearline Fusion, kombineres høy kvalitet og estetikk med en pris som tilsvarer skinnebaserte systemer montert over eksiterende tak. Solcelle har aldri sett bedre ut!

  • ØKONOMISK: Prisene er sammenlignbare med et skinnebasert system, og reduserer antall kvm med takstein.
  • RASKT: Hurtig å installere med en installasjonstid på mindre enn 1 time pr kWp. Det patenterte montasjesystemet fungerer slik at panelene skyves sammen for å lage en værbestandig og sikker innfestning.
  • KOMPAKT: Markedsledende avstand mellom panelene. Spalten mellom radene er kun 5mm og kolonnene er 30mm.
  • DESIGN: Skjult innfesting gir et pent og ryddig utseende. Avstanden mellom panelene er automatisk satt for å gi en konsekvent nøyaktighet.
  • SIKKERHET: Oppnår eksepsjonell brannsikkerhet, vindmotstand og værbestandighet uten behov for ekstra lekter, braketter eller branntetting. Alt man trenger medfølger i montasjesettet.
  • UNIVERSALT: Passer de aller fleste type tradisjonelle taktekker.

Interessert i å vite mer?